02 juni 2006

Min lista

Sossen Urban Lindstedt har äntligen gjort den lista jag har längtat efter så länge! Både att läsa andra sossars, men också outa mina egna andrahandsval. Så. Om jag inte fick rösta på sossarna skulle jag rösta så här:

1. Miljöpartiet. Innerst inne är jag en miljömupp och jag är glad att mp har lyckats puffa på sossarna åt det grönare hållet. Men mp:s EU-politik, friskolevurm och medborgarlön är jag mycket skeptisk till. Dessutom är de för vårdnadsbidrag! Men också delad föräldaförsäkring...

2. Feministiskt initiativ. Jag är också feminist och med sorg i hjärtat kan jag konstatera att sossarna inte har prioriterat jämställdhetsfrågorna som de borde (bara det faktum att regeringen har bajsat på den delade föräldraförsäkringen...). Fi borde prata mer jämställdhet i vardagen och mindre teori och maktordningar.

3. Vänsterpartiet. Jag har trots allt hjärtat till vänster och därför kommer v ovanför de borgerliga partierna på min lista. Min mamma är vänsterpartist och vi har alltid hetsiga diskussioner om utrikespolitiken. Ibland tycker jag att vänstern har rätt dock.

4. Folkpartiet. Så som det var förut, socialliberalt, befann sig folkpartiet en gång tvåa på min lista. Jag hoppas att venstre-närmandet får ett slut och att Birgitta Ohlsson blir partiledare snart!

5. Centerpartiet. Den gröna profilen ger c ett litet plus här. Stort minus dock att de har släppt den profilen i och med alliansbygget. Mådan har lagt alla sina ägg i en korg, hon måste avgå innan det någonsin kan bli tal om s+c-samarbete igen.

6. Moderaterna. Jag gillar väldigt lite med moderaterna, men det finns en anledning till att de inte hamnar sist…

7. Kristdemokraterna. Kd:s familjepolitik gör att de hamnar sist, även om de har sympatiska åsikter i exempelvis biståndspolitiken. Bara tanken på vårdnadsbidrag, sänkt abortgräns, anti-hbt-politik och inga pappamånader får mig att rysa. Brr…