08 januari 2006

Utökad rödgrön ledning - inget skop?

Läser i i en liten, liten, liten notis i SvD att Skop i sin senaste väljarbarometer ger socialdemokraterna och deras stödpartier v och mp en ledning över den borgliga maktaliansen. Med 3,7%! Det är en ökning med 1,4% sedan Skops senaste väljarbarometer den 17 december.

Just Skops väljarbarometer den 17 december fick viss uppmärksamhet när den kom. Bland annat eftersom det var första gången på länge som den borgliga maktalliansen inte var i ledningen i en opinionsmätning. Resultatet ifrågasattes dock, bland annat av mig själv, med argumentet att mätningen inte hunnit få med "tsunamieffekten" - det vill säga efterspelet till offentliggörandet av tsunamirapporten, den därefter grundligt genomförda mediakölhalningen av regeringen samt årsdagen av tsunamikatastrofen.

När så nu Skop visar på en fortsatt uppgående trend för de rödgröna, trots efterspelet till tsunamirapporten och årsdagen, tycker åtminstone jag att det är en ganska stor nyhet. Min förvåning är därför ganska stor när det enda jag sett eller hört om detta är en liten undanstoppad notis i SvD. Hallå hela pressen!?

Erkännas skall att det varit en socialt mycket aktiv helg (och mycket trevlig för den delen), vilket gjort att jag inte följt med nyhetsfloran i detalj. Men helt off har jag inte varit, så detta borde jag ha snappat upp om det tagits upp. Sätter min sista förhoppning till att Aktuellt som börjar om två minuter har följt upp detta skop. If you pardon my pun.

2 kommentarer:

Stina sa...

Hej Krister,
Fick tips om dig och organisationen du jobbar för genom Cecilia Eklund. Håller på att starta ex-jobb och ska iväg med detta iväg till Tanzania för fältstudier. Undrar om du har någon mail jag kan komma i kontakt med dig genom?
Vänliga hälsningar
Kristina Setthammar
LL010716@stud.mah.se

Eric Sundström sa...

Krister!
Skandal att "vanlig" media inte gav mer utrymme åt Skop, läs mer här.