26 februari 2006

Kaosmöte och begagnad fåtölj

I dag satt jag ordförande för Assyriska föreningens årsmöte i Södertälje. Jösses, vilket kaos det blev. Faller ju tillbaka på mig själv som ordförande, men jag mot hundra arga assyriska gubbar...det gick bara inte. Hur mycket jag än slog i bordet och bad om tystnad fortsatte de att bråka och skrika. Suck...

Jag får det antagligen att låta värre än vad det var. Mamma (som blev invald i styrelsen!) jämförde med årsmötena på 1980-talet, när föreningen ännu var ganska ung. DÅ var det kaos, menar hon. Det här var ett relativt lugnt möte. Bara det att jag som ung tjej får leda mötet tyder väl på någon slags förändring. De lyssnade faktiskt på mig ibland... Efter årsmötet kom många fram och tackade för min insats och för att jag trots allt lyckades hålla lite pli på gubbarna. Kul!

I slutet var min insats rätt rutten dock, eftersom jag var in till döden trött. I går kväll var jag ute och festade på Café Opera, första gången på ett par år! Det var inte så roligt, måste jag erkänna. Musiken kass, publiken snobbig och mitt humör rätt gäspigt. Min kusin fyllde 28 så vi var ett stort gäng blattebrudar som först käkade på fantastiska Lebanon Meza Lounge, stans bästa libanes, och sen drog med oss vårt vitlöksmoln in på The Café of the Cafés.

I helgen har jag varken läst tidningar, följt radio eller teve. Har det hänt något i världen?? Jag får väl uppdatera mig i morgon. Om inget oförutsett har hänt skriver jag på ledarsidan om Diskrimineringskommitténs förslag om positiv särbehandling. Mycket svår fråga, tycker jag.

Nu är det dags att krasha i säng. Först ska jag känna in vår nya läsfåtölj, ett fynd vi gjorde på Stadsmissionens second hand-butik på Skånegatan i morse. 550 spänn för en knallröd, fantastisk fåtölj med riktigt skönt studs i sitsen! Där fanns också massor med coola handväskor för 25 kronor. Min man påminde mig dock om mina 40 som är inknölade i garderoben, så det blev ingen ny. Jag rekommenderar ett besök!

God natt!

4 kommentarer:

Maryam sa...

Krister! Man kan aldirg äga för många handväskor. 40 är inte på långa vägar optimalt för att alltid ha den rätta färgen och rätta storleken till hands. Nisha! Stand up! For your right! To always buy a new handbag!

Nisha Besara sa...

*garv*
Ska printa din kommentar och limma fast den i min plånbok!

Anonym sa...

Vad tjattrade gubbarna om?

/Nina

Nisha Besara sa...

Gubbarna (och för all del några tanter) tjattrade om:
* Huruvida föreningen ska ha växelval eller inte av styrelsen. (Växelval = halva styrelsen byts ut ena årsmötet, andra halvan byts ut årsmötet efter. Ett sätt att få kontinuitet i verksamheten och styrelsearbetet.)
* Varför några av de som stod på valberedningens styrelseförslag inte var på plats.
* Varför det inte var jämnt mellan kvinnor och män i valberedningens förslag. (!)
* Huruvida föreningens medlemmar automatiskt ska bli medlemmar i Assyriska FOTBOLLSföreningen.

Det var några av de frågor som dryftades. :)