28 april 2006

Citerad i Die Welt

Fick i dag reda på att jag är citerad i en artikel i den tyska tidningen Die Welt, publicerad den 25 april. Artikeln handlar om "Sverige efter karikatyrstriden" och om de svenska muslimernas villkor. Gringos Zanyar Adami, S-kvinnors Nalin Pekgul och Malmömoskéns chef Bejzat Becirov är också citerade.

Nu undrar ni hur jag upptäckte denna artikel i en tysk tidning som jag aldrig läser. En assyrisk kille bosatt i Örebro, som tidigare har bott i Tyskland, fick genom sin e-prenumeration på Die Welt syn på texten. Han reagerade på det faktum att artikeln ger sken av att jag är muslim. Det står inte uttryckligen i artikeln att jag ÄR muslim, men ingressen lyder ungefär "svenska muslimer diskuterar sin framtid". För att försäkra sig om att han hade uppfattat saken rätt ringde Örebrokillen sin systerdotter i Tyskland och hon bekräftade hans "farhågor" – den som läser texten får helt klart intrycket att jag är muslim. Nu har ett gäng assyrier bosatta i Österrike och Tyskland mejlat Die Welt och påtalat detta "misstag". Detta ringde han mig för att berätta och vi fick oss båda ett gott skratt.

Jag tänker sällan på människor i termer av "kristna" eller "muslimer" och i det här sammanhanget var vi ju alla med i artikeln som journalister, skribenter eller politiker. Så om jag hade läst artikeln innan samtalet från Örebro hade jag nog inte reagerat på just det som mina vänner i Europa har reagerat på. Men även om jag inte tycker att deras reaktion är befogad, så förstår jag den. Kristenheten är oerhört viktig för de flesta assyrier och det har jag tidigare skrivit om på Aftonbladets ledarsida. Jag tycker också att det är intressant att Die Welt utgår från att jag är muslim för att jag diskuterar muslimers villkor i Sverige och har ett blattenamn.

På tal om att vara muslim eller inte. Ett av mina största fans i mejlboxen är Håkan Flemström, som har varit lärare i Uppsala i 20 år. Varje gång jag skriver dimper det ner ett mejl med utsvävningar om snyltgästen NB och hennes muslimfränder som planerar att ta över Sverige. Snyltgästen och psykopaten Besara ska ta sitt pick och pack och flytta till det muslimska land hon kommer ifrån om hon inte är nöjd över hur Sverige ser ut. Och så vidare. I VERSALER DESSUTOM OCH MED HUNDRA UTROPSTECKEN!!!

När ovan nämnda krönika publicerades, där det framgår att jag inte är muslim utan kristen (typ) fick han sig en knäpp. Citat Håkan Flemström: "Kanske är det själen som andra kallar Gud (eller allah,men det vågar inte snyltgäst nb skriva för då blir det fart på medeltidsmuslimerna som i muhammed-teckningarna)................ Jaså snyltgäst nb är kristen eller agnostiker... Det spelar ingen roll.......... Nu har jag fått NOG av snyltgäst nb och hela muslimkonkarongen och det bildade svenska folket också..............."

Kanske dags för Håkan Flemström att flytta?

PS. På söndag kan den morgonpigga lyssna på mig i Godmorgon världens nyhetspanel. Kvart i tio på P1.

3 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Folk är fan inte kloka...

Nisha Besara sa...

Håkan Flemström eller assyrierna? :)

Nathalie Sundesten Landin sa...

Vem är Håkan Flemström? Han måste må riktigt dåligt - stackars människa :-)