14 september 2006

Nu förstår jag Pretty woman

I älsklingsfilmen "Pretty woman" med älsklingen Julia Roberts finns det två parallella historier. Den ena fattar man direkt: Man möter kvinna, man och kvinna blir kära. Lite intrikat är det, eftersom kvinnan är hora och mannen rik snubbe.

Den andra historien har jag inte riktigt fattat tidigare, nämligen den om vad den rike snubben egentligen sysslar med. Han framställs liksom som ond, men som sagt har jag inte riktigt förstått varför.

Tack vare riskkapitalbolaget Cevian Capital och dess ägare Christer Gardell har jag nu hajat. Äntligen!

Cevian är alltså det bolag som vill köpa (penga)feta företaget Volvo, troligtvis för att Christer Gardell ska kunna tömma pengarna i kassakistan, stycka upp företaget Volvo och sälja delarna till högstbjudande. Gardell blir rik på kuppen, Volvo och arbetarna fattiga. Den rike mannen som horan träffar i filmen "Pretty woman" ägnar alltså sitt liv åt detta. Därför är han ond.

Som alltid i filmer slutar det förstås lyckligt. Han blir kär i horan, kärleken gör honom till en god människa, han lägger ner planerna på att köpa en gammal mans livsverk och stycka upp som ena rövarkapitalisten och alla är glada.

Ergo: Christer Gardell verkar behöva mer kärlek.

1 kommentar:

Tora Hansjons sa...

Haha, fantastisk slutsats! Har inte tänkt så mycket på sidohistorien tidigare.