17 november 2005

"Måste grannen stenas...?"

Fick precis ett mail med en insändare som på ett sakligt sätt resonerar kring hur bokstavligt Bibeln bör tolkas på olika områden i livet. Som till exempel välsignelseakter för homosexuella. Okej då, saklig är kanske inte det rätta ordet...eller är det kanske det? Djävligt träffsäker och kul är den i alla fall. Döm själva.

Måste grannen stenas...?

Öppet brev till de präster som skrivit under uppropet mot välsignelseakten för homosexuella. Jag har en del frågor till er präster som vet och kan allt. Jag tänker sälja min dotter som slav (2:a Mos 21:7). Vad kan vara ett skäligt pris?

I Tredje Moseboken 21:20 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta gäller bara människor utanför EU. Kan han ha rätt?

Min granne som jobbar på Kvantum insisterar på att även jobba på söndagar. Enligt Andra Moseboken 35:2 så måste han dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

Jag besöker inte kyrkan då jag lider av stor närsynthet och enligt Tredje Moseboken 21:20 får jag inte närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Min son konfirmerar sig nu och det vore kul att se hur han uppför sig i kyrkan. Är det okej om jag sitter i vapenhuset?

Kan mina barn börja att träna fotboll i IFK Värnamo då Tredje Moseboken 11:7-8 säger att de inte får röra resterna efter en död gris. Eller måste de fortsätta spela här hemma med en plastboll?

En bonde här ute i Tånnö envisas med att odla olika grödor på samma jord och syndar därmed mot Tredje Moseboken 19:19. Han har även den fula ovanan att svära mycket. Nu är hans fru inte heller mycket bättre då hon envisas med att gå klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmaterial (vanligen bomull och polyester). Är det nu nödvändigt att samla hela Tönnöbyn för att stena dem? (Tredje Moseboken 24:10-16). Kan vi inte bara bränna dem på bål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (Tredje Moseboken 20:14)?

Jag vet att ni präster har gått på djupet i dessa frågor så jag ser fram mot tydliga och raka svar. Stort tack till er rakryggade präster som tydligt visar att Guds ord är evigt och oföränderligt.

Magnus Samuelsson, Tånnö


Tyvärr har jag inte kunnat få fram var den publicerades.

3 kommentarer:

Jonas Morian sa...

President Bartlet yppade det där till en kristen högerkvinna i ett fantastiskt bra avsnitt av West Wing.

Krister Nyman sa...

Aahhh...det var så det var! Hade en svag känsla av att jag sett/hört det tidigare. Borde ha känt igen det, för nu när minnet klarnat kommer jag ihåg att jag hade värsta "ståpälsen" när Bartlet levererade den harangen. Faan, jag måste skaffa boxarna för alla säsonger snarast!

Anonym sa...

Tror den publicerades i Värnamo Nyheter. Men tyvärr finns inte den tidningen på nätet, den ägs av Herenco, som är för snåla för sådant