14 november 2005

Prylbög med impotensproblem

För att modifiera bilden något i mitt första inlägg så är jag inte en "late adaptor" inom alla områden. Tekniska prylar är till exempel ett område där jag alltsom oftast har varit med och plöjt jungfrulig mark (så har jag sagt det - jag är materialist!). Särskilt mobiltelefoner har varit föremål för mitt intensiva intresse. Jag har alltid haft järnkoll på de senaste och kommande modellerna. Fram till för ett halvår sedan, när jag köpte min senaste. En Qtek s100. Den fyller mina behov så fullständigt att jag helt har tappat lusten att titta på andra yngre och fräschare modeller. Dessutom har musikspelaren i den, tillsammans med ett tillköpt minneskort på 1 GB, också gjort att jag inte längre dreglar över de tidigare så åtråvärda IPoddarna. Och Palms senaste modeller av handdatorer - de känns numera bara fåniga. Suck!

Vadå, säger ni kanske, är inte detta något positivt? Att jag genom ett lyckat köp har dämpat mitt materialistiska begär? Nä, tyvärr är det inte så enkelt. För genom att vara förhållandevis lättillgängliga (billiga) har dessa små underbara prylar utgjort en möjlighet för mig att dämpa mitt begär efter de mer svåråtkomliga (dyra). Och nu är den säkerhetsventil som mobiltelefoner, mp3-spelare och handdatorer har utgjort alltså borta.

Så även om jag numera har ett fast kärleksförhållande till min Qtek s100, har den samtidigt ökat mitt begär efter andra mer avancerade och exklusiva prylar. När en Infiniti FX45 glider förbi på gatan börjar det genast rycka i högerfoten. Varje gång jag sippar på en perfekt espresso eller macchiato tänker jag att nu, NU är det jävlar-i-mig dags att införskaffa den där grymma Gaggian jag spanat in så många gånger. Och likt en spelberoende V75-junki som jämför kommande lopps hästar i sina spelprogram, jämför jag varje vecka nya flatscreens i Sibas, El-gigantens och OnOffs reklamblad samt på Pricerunner, Kelkoo och Prisjakt. VILL HA!

Det är bara ett litet problem. Jag har inte råd med allt det här. Begäret och viljan finns där mer än någonsin. Men förmågan är begränsad. Jag har blivit en impotent prylbög. Nä, värre - jag är en prylbögseunuck. Gud vad patetiskt!

6 kommentarer:

Sandro Wennberg sa...

Skönt att man kan välkomna ännu en s k prylbög till bloggosfären. Men jag hajjar inte riktigt begreppet prylbög - innebär det att man är lagd på ett sätt att endast prylar av samma stil bör samsas, eller har det nån sexuell innebörd?

Krister Nyman sa...

Eh...you got me there, buddy! Tackar ändå för välkomnandet!

Jonas Morian sa...

Jag tror att ordledet "bög" i sammanhanget nog syftar på att detta prylbögande främst tycks vara en manlig åkåmma. Själv är jag fortfarande barnsligt förtjust i min Nokia 6822 och har en nystartad kärleksaffär med min Flybook...

Krister Nyman sa...

Jonas, tack så mycket (uppriktigt) för vad jag tror är en rimlig tolkning av ordet prylbög, och tack så himla mycket (mindre uppriktigt, kanske rent av sarkastiskt) för informationen om Flybook! Ännu en dyr pryl till min "VILL HA!-lista.

Jonas Morian sa...

Sorry Krister - och även Nisha. Det var förstås inte meningen att fresta med ytterligare dyra, materiella prylar. Eller, jo, lite kanske...

Nisha sa...

Jonas, snälla. I fortsättningen får du sluta fresta min make. Det är nog med alla saker han vill ha. ;)