10 mars 2006

Avtackningskort från överbefälhavaren

Igår när jag kom hem låg ett meddelande från ÖB Håkan Syrén på hallmattan.

”Som du säkert känner till så upphörde din tjänstegöringsskyldighet inom Försvarsmakten vid årsskiftet.”

Mmjo, jag fick visst något brev om detta för ett tag sedan.

”Oftast är skälet till detta att du fyllt 47 år under det gångna året…”

Nämen va f…

”…eller att du inte har ianspråktagits under de senaste 10 åren.”

Aha.

”För dina insatser framför jag mitt stora tack!”

Uh, varsågod. Antar jag...

Konstigt. Jag har inte gjort enda repmånad sen jag muckade för snart 14 år sedan, något jag inte är alltför ledsen för. Och nu kan jag alltså vara helt säker på att slippa det i framtiden också. Ändå känns det på något underligt vis som…som att jag blivit petad från startelvan!

”Glöm dock inte bort, att till och med det år du fyller 70 år, är du totalförsvarspliktig vilket innebär att du kan kallas in till tjänstgöring inom det civila försvaret. Om du är intresserad så är du också mycket välkommen att frivilligt göra en fortsatt insats inom Totalförsvaret. Kontakta i så fall närmaste militära förband eller en frivilligorganisation!”

Tack, men nej tack. Vill du inte ha mig i A-laget får det hellre va.

Det är sällan kul att bli petad. Inte ens från lumpen verkar det nu som. Tänka sig. Det hade jag nog aldrig trott om mig själv för 14 år sedan. Men det var i alla fall trevligt med ett avtackningskort. Så tack Håkan, för tiden som varit!

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt skrivet Krister! Jag måste säga att jag föredrar denna bloggdesign framför den centrerade versionen som ni hade innan.

Nina