04 mars 2006

Maktallians outas – av Reinfeldt

Läser i dagens DN att en ny bok om Fredrik Reinfeldt är på väg. Den förre DN-medarbetaren och redaktionschefen på Liberala nyhetsbyrån, Mats Wiklund, redogör i sin nya bok ”En av oss?” för vad som verkar vara mycket öppenhjärtiga samtal med moderatledaren. Reinfeldt ska bland annat framställa folkpartiet som en nervös samling som inte drar sig för att kannibalisera på sina borgliga ”kamrater” i deras strävan att bli det största partiet med den största makten. I en summerande analys av sina samtal med Reinfeldt säger Mats Wiklund:

Fredrik Reinfeldts inställning till folkpartiet och särskilt dess ledare Lars Leijonborg (måste) betraktas som direkt misstrogen.
Om Reinfeldt själv tecknar Wiklund bilden av en moderatledare som är ointresserad av ideologi:
- Jag tror inte att han vet vart han ska. Han talar om att vinna 2006 för att kunna vinna 2010.
Bilden av en allians som sätter makt före samförstånd och ideologi verkar bli än tydligare. Det blir intressant att se reaktioner på denna bok. Håller maktalliansens fernissa?

2 kommentarer:

Stina Morian sa...

Mats Wiklund var redaktionschef på Liberala Nyhetsbyrån förra seklet... Nu är min chef David Nyström. Inga vita lockar där inte!

/medarbetare på LNB

Krister Nyman sa...

Så kan det gå när man läser DN för snabbt och inte gör sin egen källforskning. Tur att man inte jobbar som journalist :-)