09 mars 2006

Varför?

Blaskan jag jobbar på skriver så här om Bolivias president i en notis: "Bolivias nye president Evo Morales sade i ett tal under kvinnodagen att han gärna skulle gifta sig. [...] Den 46-årige indianpresidenten har en dotter, men har aldrig varit gift. Däremot har Evo Morales fyra kvinnliga ministrar." Varför skriver man så, undrar jag?

Sen undrar jag varför Kim Martin inte får spela med herrarna. Vad är det för föråldrade regler som hindrar henne? Varför får de finnas kvar?

Jag undrar också varför EU-kommissionens Peter Mendelsohn vill införa tullar mot kinesiska och vietnamesiska skor. Han föredrar att göra hundratals kineser arbetslösa och europeiska konsumenter fattigare, snarare än att riskera några dyra italienska fabriker. Varför?

1 kommentar:

Krister Nyman sa...

Kim kunde ha valt att spela med Malmö men då skulle hon tekniskt sett blivit ett proffs, vilket skulle leda till att hon inte fått spela i den amerikanska collegehockyn för damer (där man måste ha amatörstatus), vilket i sin tur hade fört med sig att hon gick miste om ett 4-årigt scholarship = gratis studier i 4 år. Ingen patrialkalisk konspiration denna gång alltså ;-)