07 november 2006

Klimatet är stort

Jag är så glad att Aftonbladet driver en stor kampanj om klimathotet. Den började förra veckan och i helgen trodde jag att det var dags för nedtrappning. Men icke - i dag slår man upp kampanjen ännu större och har den på både löpsedlar och framsidan. Fantastiskt att en kvällstidning (särskilt den jag jobbar på...) vill tjäna pengar och öka upplagan på annat än spruckna dokusåpasillisar.

Jag skrev själv en krönika och en ledare i ämnet förra veckan. Det är sällan politiska ämnen som vi tar upp på ledarsidan uppmärksammas så på nyhetsplats, men nu är tidningen mer synkad än någonsin (tror jag).

Det verkar som att de enda som inte är synkade med verkligheten är de politiskt ansvariga. Det blir intressant att följa Andreas Carlgren som miljöminister och hur väl han lyckas stå upp mot gråhäckarna moderaterna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker också att detta är mycket bra av Aftonbladet. Men hur konsekvent är det när samma tidning tidigare ställt sig bakom bensinskatteuppror som i princip står direkt i motsats till den nuvarande kampanjen. Det vore ännu bättre av Aftonbladet att kräva höjd bensinskatt för att komma till rätta med problemen. (Men det säljer nog inga lösnummer).

Nisha Besara sa...

Jag håller med dig.

Bensinskatteuppropet var för ett och ett halvt år sedan och kampanjen härifrån drevs av motorredaktionen. Mindre klokt. Tur att tidningen är smartare nu och inte hakade på Expressens upprop för sänkt bensinskatt i somras.

För övrigt tror jag att "kvällstidning" och "konsekvens" är ord som är svåra att matcha...

Anna, Fair and True sa...

Jag hoppas att .SE återvinner alla tidningar de delar ut som inte blir lästa eller ligger och skräpar. Många träd har gått åt...

Rollx sa...

Ett stort steg att förbättra vår miljö vore väl om forskarna fick fram ett miljövänligt drivmedel till våra fordon. Men det verkar gå så förbaskat saaaakta med detta !.

Ett minskat oljeberoende betyder ju även att olje konflikter undviks (irak och Kuwait krigen).

Nisha Besara sa...

Rolix, jag håller med dig att det går sakta. Jag tror att "marknaden" inte kommer fixa detta av sig själv, det behövs politiska beslut för att det ska gå snabbare

Vad gäller oljeberoendet ska vi ju komma ihåg att Saudiarabien och andra oljemakter gärna fortsätter i dagens takt. De känner sig hotade av att vi vill sopa bort deras produkt - källan till hela deras rikedom. Visst fan kommer även oljeOberoende leda till konflikt.

Rollx sa...

Hej Nisha.

Instämmer att man måste tvinga utvecklingen i rätt riktning med politiska medel. Vi måste trots allt tänka på kommande generationer som övertar denna värld efter oss. Och dom skall inte behöva leva på en soptipp.

Man hoppas innerligt att de oljeproducerande länderna tänker lite längre. Dvs vad skall folket få sina intäckter på efter att oljan sinar, eller icke efterfrågas i större omfattning. Det räcker inte att börja tillverka timglas.