13 november 2006

Måndag morgon

Tre saker som spädde på mitt redan usla morgonhumör:

8.23: Min husläkare har bokat telefontid med mig halv nio. Nu är jag redan på vårdcentralen för att lämna blodprov, så jag sticker in huvudet och undrar om vi kan ta den där kvarten live i stället för per telefon. "Nej, jag har inte tid!", blir svaret. Jag får åka hem. Och ta mig till vårdcentralen igen halv elva, när min läkare har tid.

8.30: På väg hem från vårdcentralen lyssnar jag på ekot i bilen. Ett inslag handlar om nykterister i riksdagen och den av dem som får komma till tals är miljöpartiets Mehmet Kaplan. Nyhetsuppläsaren verkar ha svårt att läsa hans namn och uttalar det Mäschmet. Mäschmet!? H:et i Mehmet uttalas som h:et i Hur i Hela Helvetet.

8.40: Frukost. Irritationen börjar lägga sig. Om det inte vore för att jag bor med en man som inte fattar att ALLA måste spara energi. Han tänder precis varenda lampa i köket, "för att det är mysigt". Måndag morgon.

4 kommentarer:

Krister Nyman sa...

Om det här med att spara energi ska göras på riktigt, och konsekvent, så finns det i huvudsak en stor energislukare i hemmen - värmen. När du går med på att sänka temperarturen till 19 C, istället för dagens 24, då ska jag hålla mina 4 st 12 wattsspottar släckta. Så päls u up baby! Puss

Anna, Fair and True sa...

Är det inte mysigare med en liten lampa tänd + lite värmeljus?

Johanna Graf sa...

Vad skönt att du har märkt samma sak som jag! Sambon tänder precis alla lampor, sätter på tvättmaskinen med tre (av sina) skjortor i, kör diskmaskinen på det absolut varmaste och längsta programmet och tar ledigt bilen samma sträcka som det går ett alldeles utmärkt pendeltåg fårn dörr till dörr. Under tiden går jag efter och släcker lamporna och smygändrar inställningen på torktumlaren från 120 till 30 minuter. (Det där sista behöver du inte berätta)

Nisha Besara sa...

Hahaha! Johanna, jag känner så väl igen det! Min sambo kommer hem, tänder över allt. Sätter på stora platteven, digitalboxen och dvd-spelaren. Stänger sedan av ljudet på teven, för att spela musik från datorn som han också knäppte på. (Allt är ihopkopplat på nåt krångligt sätt som jag inte förstår.) Sen börjar han laga mat. I köket! Med teven och lysena på i vardagsrummet. För att det är "mysigt". När han lämnar köket lämnar han sina spottar tända, för att det är "mysigt" (fast ingen av oss är där!).
Jag springer efter och släcker och stänger av. Och blir ständigt ifrågasatt.
Haha, vad är det med män och energiåtgång?