22 november 2006

Tvinga inte hem Margot!

Jag blir så jäkla trött på allt spinn i partiledarfrågan! I morse var Lena Micko, sosse från Östergötland, ute och sa att Margot visst kommer att tacka ja, bara trycket är tillräckligt stort. Hon, liksom alla andra i "nätverket-som-vill-ha-hem-Margot", vet mycket väl att Margots nej är ett riktigt nej. Men det skiter de i. Genom att gå ut i medierna och öka pressen på henne hoppas de kunna tvinga hem henne. Fördjävligt!

En person måste VILJA bli partiledare för att det ska bli riktigt bra. Alla vi som tycker att Margot är outstanding och skulle göra underverk för partiet, måste helt enkelt inse att enbart plikt inte räcker för socialdemokratin i det här läget. Lust och vilja och engagemang behövs också - det har Margot sagt att hon inte har. Hon vill vara med i framtidsdebatten, men inte leda partiet.

Det finns andra kandidater som har lust, vilja, engagemang OCH de kvalifikationer som behövs för att bli partiledare för socialdemokraterna. Det måste bli någon av dem. Även om det gör ont att inse att det aldrig kommer att bli Margot, måste folk komma till insikt. Hon kan inte tvingas hem!

4 kommentarer:

jinge sa...

Är du Pueril, eller.. :)

Jag tror att de inflytelserika sossar som nu talar mest för Margot gör detta p.g.a. att hon inte är deras förstaval. Alla ”vet” att hon inte vill bli partiordförande även om partiet vill ha henne. Men genom att spela ut henne mot, i det här fallet Carin Jämtin, så hoppas man att diskussionen kommer att handla om annat. På så sätt kan partihögern få Pär Nuder att halka in, som på ett bananskal.

Jodå, jag vet att det låter lite konspirationsteori, men på annat sätt kan jag inte förstå det ”spin” som uppstått omkring frågan.

Anonym sa...

Räkna inte ut Margot för ingen av oss vet om hennes nej är ett riktigt nej innan hon fått frågan från valberedningen. Hon hade inget annat val än att säga nej när media frågade annars hade de varit på henne ända fram till extrakongressen.

/S

Nisha Besara sa...

Ja, jag är pueril. :) Och jag tror inte på din konspirationsteori, Jinge.

Margots nej är ett nej. Det är jag helg övertygad om. Vi får väl se om jag får äta upp detta.

jinge sa...

Lustig detalj:

"Puerilt" förekom 366 gånger på Google då Ekots lördagsintervju med Nuder var klar. Jag kollade eftersom jag inte kände till ordet.

Nyss kollade jag igen, 38100 gånger på Google.. 24/11 09.06

Nu vet i.a.f. folk vad "Puerilt" är..

:-)